مفاهیم پایهمقالات آموزشی و تحلیلی

پرایس اکشن (Price action) چیست؟

پرایس اکشن (Price action) به حرکت قیمت دارایی در یک بازه زمانی مشخص اشاره دارد که بر روی نمودار ترسیم شده است. پرایس اکشن به نوعی یک تحلیل‌ فنی است که در تمامی بازارها اعم از بازار بورس، کالا، سهام، فارکس و یا ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معامله‌گران از پرایس اکشن و تجزیه ‌و‌ تحلیل نمودار استفاده می‌کنند تا روندها و الگوهای بازار را ردیابی کنند تا از طریق آن ایده‌های تجاری خود را پیاده‌سازی نمایند.

در واقع باید گفت که پرایس اکشن هسته تحلیل تکنیکال است، زیرا با استفاده از قیمت‌های گذشته، دست به پیش‌بینی تغییرات قیمتی آینده می‌کند.

معامله‌گران پرایس اکشن تمامی معاملات و ایده‌های تجاری آنها به تحلیل عملکرد قیمت یک دارایی متکی است. به عبارت ساده‌تر، برخی از معامله‌گران از قیمت‌های کوتاه‌مدت برای شناسایی تنظیمات تجاری خود استفاد می‌کنند. نکته‌ای که در این ارتباط وجود دارد این است که چنین تحلیلی سیگنال‌های قابل اعتمادتری را به معامله‌گران ارائه می‌دهند.

price action chist 1 1024x762 - پرایس اکشن (Price action) چیست؟

پرایس اکشن چیست؟

پرایس اکشن (Price action) و استراتژی‌هایی که حول آن به وجود آمده است اغلب به وسیله معامله‌گرانی که به تجارت کوتاه مدت می‌پردازند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ابزار در واقع روشی برای تحلیل نوسانات ابتدایی قیمت‌ها است.

باید توجه داشت که سیگنال‌هایی که توسط پرایس اکشن تولید می‌شوند قابل اعتماد هستند. در چنین تحلیلی نیاز به استفاده از آنالیز تکنیکال نیست. مهم‌ترین دلیل آن هم این است که بسیاری از ابعاد تحلیل بنیادی دارایی را نادیده می‌گیرد و اولویت آن تاریخچه قیمتی همان دارایی است.

این تاریخچه بیانگر نوسانات قیمت در جهت افزایش و یا کاهش قیمت، سطوح حمایتی و مقاومتی و خطوط روند است. آنچه که پرایس اکشن به ما نشان می‌دهد چگونگی تغییر قیمت‌ها در بازه زمانی است.

تحلیل‌گرانی که در حوزه پرایس اکش فعال هستند اندازه نسبی، موقعیت شکل و در نهایت حجم نمودار میله‌ای را مورد بررسی قرار می‌دهند. در برخی مواقع ممکن است این اطلاعات را با داده‌های بدست‌آمده در میانیگن متحرک ترکیب کنند.

باید گفت که پرایس اکشن اطلاعات نمودار ثبت‌شده در بازه زمانی را مشاهده و تفسیر می‌کند. معامله‌گران از روش‌ها و نمودارهای مختلفی برای بررسی سطح شکست و معکوس شدن بهره می‌برند. اکثر قریب به اتفاق تحلیل‌گران از نمودارهای شمعی برای مشاهده حرکت قیمت استفاده می‌کنند.

نمونه‌های از الگوهای مورد استفاده در پرایس اکشن

اگر بخواهیم نمونه‌های بارزی از الگوهای شمعی که در پرایس اکشن مورد استفاده قرار می‌گیرند را نام ببریم می‌توانیم به الگوهای شمعی صلیب هارامی (Harami Cross)، اینگالف (Engulfing) و سه سرباز سفید (Tree White Soldiers) اشاره کرد.

باید توجه داشته باشید که بسیاری از تحلیلگران از داده‌های بدست‌آمده در پرایس اکشن برای بدست آوردن اندیکاتورهای تکنیکال استفاده می‌کنند.

به عنوان مثال، الگوی مثلث افزایشی (Ascending Triangle) در خطوط روند یک نمودار پرایس اکشن حاکی از یک شکست احتمالی است. زیرا نمودار نشان می‌دهد که معامله‌گران به دفعات سعی در شکستن خط مقاومتی داشته‌اند و به دفعات سعی کرده‌اند این کار را با قدرت بیشتری انجام دهند.

تحلیل تکنیکال به نوعی ریشه در پرایس اکشن دارد. زیرا قیمت‌های گذشته ملاکی برای اتخاذ سیاست‌های تجاری پیش‌رو است. در واقع باید گفت که تمامی ساختار درونی نمودارهای موجود در تحلیل تکنیکال همه از پرایس اکشن بهره گرفته‌اند.

کاربردهای پرایس اکشن

براساس نظریه‌ای که بسیاری از تحلیل‌گران ارزهای دیجیتال ارائه داده‌اند، بخش مهمی از معاملات صورت‌گرفته بر پایه پرایس اکشن، ناشی از تفسیرهای روانشناسی، رفتاری و فعالیت‌های وابسته به آنهاست.

به عنوان مثال، امکان اینکه دو معامله‌گر تحلیل یکسانی از یک پرایس اکشن داشته باشند تقریبا صفر است. هر کدام از آنها تفسیری مختص به خود دارند.

نمونه دیگر که برای آن می‌توان بیان کرد، این است که میانیگن متحرک 15 روزه بیشترین رفتار و عملکرد مشابه با میانگین متحرک 50 روزه را دارد.

از آنجایی که بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای از روش‌های متنوعی برای تشخیص الگوها و سطوح ورود و خروج و تعیین حد ضرر استفاده می‌کنند، از این‌رو استفاده از یک استراتژی می‌تواند باعث از دست دادن شماری از فرصت‌های معاملاتی شود. بنابراین بهتر است از دو گام زیر برای تحلیل وضعیتی معاملاتی استفاده گردد:

  • تشخیص فرصت‌های معاملاتی برای هر وضعیت: به عنوان مثال، زمانی که قیمت یک دارایی صعودی است، این امکان وجود دارد که ارزش آن بیش از این هم افزایش پیدا کند و ما شاهد نوسان بسیار زیادی در آن باشیم و یا اینکه قیمت آن کاهش یابد و به حالت اولیه خود برگردد. این امر به دیدگاه تحلیل‌گر بستگی دارد. اما نکته‌ای که در این بین وجود دارد این است که تحلیل‌ها درباره آنها کاملا متفاوت است و هر فردی برداشت‌های منحصربه‌فرد خود را دارد.
  • تشخیص وضعیت: در این مرحله، یک معامله‌گر به ارزیابی وضعیت موجود می‌پردازد. به عنوان مثال، معامله‌گر به طور دائم باید روند یک دارایی را که در حال کاهش و یا افزایش است به خوبی مورد ارزیابی قرار دهد و روند قیمتی آن را در حال شکست سطوح حمایتی و مقاومتی به درستی تشخیص دهد.
tradingwithpriceaction 56588db23df78c6ddf41e1da 5bf2fecd46e0fb0051973dab 1024x576 - پرایس اکشن (Price action) چیست؟

انجام معامله به وسیله پرایس اکشن

قصد داریم برای درک آسانتر هر نوع معامله‌ای با استفاده از پرایس اکشن، با سه نوع مثال جداگانه آن را شرح دهیم:

  • اگر قیمت یک سهام یا دارایی خریداری‌شده توسط معامله‌گری افزایش پیدا کند و به قله قراردادی پیش‌بینی شده او برسد، معامله‌گر باید تصمیم نهایی خود را بگیرد. زیرا در این نکته این احتمال وجود دارد که قیمت دارایی روند نزولی در پیش بگیرد و یا اینکه ممکن است روند صعودی دیگری را تجربه کند.
  • معامله‌گری با فرض اینکه قیمت یک دارایی ممکن است بالاتر از سطوح شکست را تجربه نکند. باید برای روند قیمتی کف و سقف تعیین کند. بدین معنی که اگر روند قیمتی در بازه تعریف‌شده به حرکت خود ادامه داد معامله‌گر می‌تواند تصمیم بگیرد که خطوط حمایت و مقاومت خود را براساس این بازه تعیین‌شده تعریف نماید، یا اینکه زاویه دید خود را نسبت به روند قیمتی تغییر دهد.
  • در هر صورت در نمودار قیمتی دارایی خریداری‌شده این امکان وجود دارد که معامله‌گر با دو فرصت معاملاتی مواجه شود. در این حالت ممکن است شکست سطوح ادامه پیدا کند و روند قیمتی در همان جهت به پیش‌روی خود ادامه دهد. یا اینکه با شکست مقاومتی مواجه شود و به جایگاه قبلی خود بازگردد.

شاید همانطور که متوجه شده باشید، بتوان هر نوع معامله‌ای را با استفاده از پرایس اکشن و همراه با ابزارهای تحلیل تکنیکال دیگری انجام داد، اما در حالت کلی تصمیم نهایی معاملاتی بر عهده خود فرد تحلیل‌گر خواهد بود.

میزان محبوبیت پرایس اکشن

هدف استفاده از پرایش اکشن برای کسب سود در کوتاه مدت و میان مدت است. بسیاری از افرادی که در بازار معاملاتی فعالیت دارند بر این باور هستند که بازار یک روند تصادفی دارد و قانون سیستماتیکی برای آن تعریف نشده است. بنابراین با ترکیب بسیاری از ابزارهای موجود در تحلیل تکنیکال و بررسی روند قیمت‌های اخیر می‌توان موقعیت معاملاتی سودمندی ایجاد کرد که البته بسته به دیدگاه فرد تحلیل‌گر این موقعیت‌ها شناسایی می‌شوند.

یکی از نکات مثبت و حائز اهمیت پرایس اکشن این است که معامله‌گران می‌توانند در آن از استراتژی‌های تعریف‌شده توسط خودشان بهره بگیرند. همچنین انعطاف معاملاتی را در بازار برای خود باز تعریف نمایند.

پرایس اکشن را می‌توان در نرم‌افزارها و سامانه‌های معاملاتی مختلفی مورد استفاده قرار داد. از دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به امکان بازآزمایی (Backtesting) هر استراتژی معاملاتی با استفاده از داده‌های قدیمی اشاره کرد. یعنی هر معامله‌گر می‌تواند داده‌های قدیمی را در استراتژی پرایس اکشن وارد کرده و در صورت کارآمدی پیش‌بینی صورت‌گرفته، از آن در معاملات آتی خود استفاده کند.

همانطور که قبلا نیز اشاره شد برخی از معامله‌گران از چندین اندیکاتور برای تحلیل داده‌های خود استفاده می‌کنند تا از طریق آن دلایل قانع کننده‌ای برای خرید و فروش یک دارایی بدست آورند. اگر به روند قیمت اتکا کنید نیازی به استفاده از این پیچیدگی‌ها وجود نخواهد داشت.

از طرف دیگر، در پرایس آپشن همه معامله‌گران احساس مسئولیت می‌کنند، زیرا این ابزار مانع از تصمیم‌گیری‌های کورکورانه می‌شود. از این رو، ‌معامله‌گر در هر نوع معامله‌ای می‌تواند به صورت آگاهانه و بدون احساسات و هیجانات تصمیم بگیرد.

باینری آپشن چیست؟

باینری آپشن (Binary Option) که به صورت عامیانه اختیار معامله نیز گفته می‌شود. نوعی سرمایه‌گذاری همراه با پیش‌بینی است. این نوع پیش‌بینی می‌تواند درست و یا نادرست باشد. در این حالت سرمایه‌گذار شرط‌بندی می‌کند که قیمت یک دارایی بعد از گذشت یک زمان مشخص افزایش و یا کاهش پیدا خواهد کرد.

این بازه زمانی بسیار کوتاه و در حدود 60 ثانیه است. اگر این پیش‌بینی صحیح باشد سرمایه‌گذار مبلغی به همراه سود به عنوان پاداش دریافت خواهد کرد. اگر پیش‌بینی نادرست باشد تمام سرمایه خود را در این معامله از دست خواهد داد.

اصلی‌ترین کاربرد پرایس آکشن در معاملات باینری این است که تمامی تصمیمات شما براساس نمودار قیمتی ساده‌ای صورت می‌گیرد. در این نوع نمودارها خبری از میانگین متحرک، اندیکاتورهای شتاب رونده و اسیلاتورها نیست. برای استفاده از این استراتژی تنها به یک نمودار قیمتی با دوره‌های زمانی معین نیاز خواهید داشت.

نمودارهای مورد استفاده برای این استراتژی می‌تواند میله‌ای و یا شمعدانی باشد. سادگی و کاربر پسند بودن پرایس اکشن به خصوص برای آن دسته از کاربرانی که به تازگی وارد بازار معاملاتی شده‌اند، باعث محبوبیت این ابزار تحلیلی در بین معامله‌گران شده‌ است.

binary option 1 - پرایس اکشن (Price action) چیست؟

بخش‌های اصلی پرایس اکشن

اگر قصد دارید با استراتژی پرایس اکشن معاملات خود را انجام دهید در ابتدا باید با بخش‌های اصلی آن آشنایی کاملی داشته باشید. اگر توانایی لازم در تشخیص موقعیت‌ها در روی نمودار را داشته باشید قادر خواهید بود تحلیل موفقی از روند بازار بدست آورید. در ادامه به معرفی بخش‌های اصلی پرایس اکشن می‌پردازیم.

نمودار شمعی چیست؟

نمودار شمعی یا نمودار شمعدانی (Candlestick)، نشان دهنده قیمت باز شدن، قیمت بالایی، قیمت بسته شدن و قیمت پایینی است. در این نمودار قیمت بالا، نشانگر بیشترین قیمتی است که دارایی موردنظر در یک دوره معین می‌تواند داشته باشد. قیمت پایین نیز، نشانگر پایین‌ترین قیمتی است که دارایی در یک بازه زمانی مشخص‌شده دارد. قیمت بسته شدن، آخرین قیمت معامله صورت‌گرفته یک دارایی است و قیمت باز شدن نیز به اولین قیمت معامله یک دارایی صورت‌گرفته در یک بازه زمانی اشاره دارد.

روند گاوی چیست؟

روند گاوی (Bullish trend)، زمانی است که قیمت یک دارایی در یک بازه زمانی به طور مرتب افزایش می‌یابد و نمودار در حالت صعودی قرار می‌گیرد. در این حالت مجموعه شمع‌ها در حالت افزایشی قرار دارند. برای اینکه درک بهتری از روند بازار داشته باشید بهتر است خطی با زاویه 45 درجه رسم کنید.

روند خرسی چیست؟

روند خرسی (Bearish trend)، زمانی شکل می‌گیرد که قیمت‌ها در حال کاهش باشند و نمودار روندی نزولی را در یک بازه زمانی مشخص طی کند. در این روند به این دلیل که معامله‌گران احتمال سقوط قیمت را بالاتر می‌دانند ممکن است بیش از این هم سقوط کند. چنین خط روندی در زوایه‌ی 315 درجه قرار می‌گیرد.

بازار خنثی چیست؟

بازار خنثی (Flat market) برخلاف بازارهای روند دار، نه در حالت صعودی و نه در حالت نزولی است. بدین معنی که یک دارایی در بازار با رقم ثابتی در حال نوسان است و تغییرات بسیار جزئی را تجربه می‌کند. هر نوع معامله‌ای در این نوع بازار دارای ریسک بسیار بالایی خواهد بود. زیرا هر نوع خبری می‌تواند روند بازار را تحت شعاع خود قرار دهد.

خط حمایت چیست؟

خط حمایت (Support Level) یا سطح حمایتی، قسمتی از نمودار است که انتظار می‌رود روند نزولی در آن متوقف شود. چنین روندی ناشی از افزایش تقاضا یا ایجاد انگیزه در خریداران است. این یک امر طبیعی است زمانی که قیمت کاهش پیدا می‌کند میزان تقاضا برای آن افزایش می‌یابد. چنین امری باعث ایجاد خط حمایتی جدیدی می‌شود.

خط مقاومتی چیست؟

خط مقاومتی (Resistance Level)، بخشی از نمودار است که جهت حرکت خود را در روی نمودار تغییر می‌دهد و روند کاهشی در پیش می‌گیرد. سطح مقاومتی مانع از افزایش قیمت‌ها می‌شود و در نهایت منجر به کاهش قیمت و شکستن سطح مقاومتی می‌گردد و در ادامه به خط مقاومتی دیگری دست می‌یابد.

جمع‌بندی

بسیاری از معامله‌گران می‌توانند با استفاده از پرایس اکشن اقدام به ایجاد سیستم معاملاتی مختص خود کنند. در نهایت چنین سیستمی می‌تواند به عنوان یک استراتژی معاملاتی در تفسیر روند حرکتی قیمت‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

اما باید توجه داشته باشید که هرگونه معامله با استفاده از پرایس اکشن فارغ از بازه زمانی آنها، می‌تواند مخاطرات خاص خود را داشته باشد. از این‌رو استفاده همزمان از ابزارهای تحلیلی دیگر میزان ریسک معاملاتی شما را به میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا